Стоматологични Инструменти

Инструментите на фирма Колер са над 4000 и са с приложение в диагностиката, терапията, хирургията, пародонтологията, ендодонтията, ортодонтията, протетиката, лицево-челюстната хирургия и имплантологията. Производственият процес като се премине от конструиране, изработване и сертифициране е изцяло в Германия. При нас на склад ще намерите много специфични инструменти за пародонтология, имплантология и лицево-челюстна хирургия.

 Може да получите пълния каталог дентални инструменти Колер, в който са включени над 3000 инструмента като се свържете с нас. Производителят непрекъснато конструира нови инструменти съвместно с водещи практикуващи лекари специалисти с цел добра ергономичност за лекаря по дентална медицина, бързина при манипулация и максимален комфорт за пациента.

На нашия сайт периодично ще ви представяме най-новите им инструменти.                                                     

endo-black copyENDO BLACK серия

Антирефлексното покритие улеснява работата под микроскоп като се намалява умората на очите, предизвикана от отблясъците на стандартната метална повърхност на инструментите. Черното покритие има следните предимства:

- Висока твърдост средно 10 Мра

- Ограничено триене /коефициентът на триене е средно 7 пъти по-нисък в сравнение с титана и неръждаемата стомана/, което редуцира износването на инструментите и удължава техния живот.

- Отлични химични свойства: увеличена плътност на повърхността, биосъвместима бариера, издръжливи на дезинфектанти, ограничен риск от контактна корозия.

 

Работата под микроскоп вече е обичайна в ендодонтията. Тя изисква специфични инструменти, както за конвенционален достъп, така и при ендодонтска хирургия. Микроогледалцата и микроплъгерите дават възможност на денталния специалист да реагира при всяка ситуация. Новата разширена серия за ендодонтия включва и помощни инструменти за нанасяне на МТА, инструменти за ретроградно разпълване на Dr. Yoshi TERAUCHI. Организирането на инструментите в касети отговаря на съвременните изискванията за дезинфекция и стерилизация. 

виж повече...